preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 

Iz ranijih godina prometne grupe:

Školska 2014./2015. godina:

Već sedmu godinu zaredom učenici 5. razreda pokazuju svoje vještine upravljanja biciklom na poligonu spretnosti u dvorištu školske zgrade. Poligon ima devet elemenata koji su u skladu s propisima, odnosno jednako su zahtjevni kao i oni koji se prolaze na županijskim i državnim natjecanjima Sigurno u prometu.

Slika 1. 

Polaznici grupe o sigurnom upravljanju biciklom u prometu položili su testove, a njihovo je znanje prije samog ispita spretnosti provjerio i gosp. Damir Kokorić iz policijske postaje Novi Marof koji je pratio njihovo svladavanje prepreka na poligonu. OŠ Visoko ujedno je i eko škola te zagovara i promovira zdrav i čist okoliš kao i način života pa navika vožnje bicikla sigurno ide tome u prilog. Samo stjecanje potvrde za upravljanje biciklom u prometu podrazumijeva samostalno upravljanje za djecu mlađu od 14 godina kako to propisuje zakon, a to im upravo naša škola omogućuje kroz suradnju s HAK-om Varaždin koji im izdaje potvrde i jednogodišnjom edukacijom koju provodi učitelj tehničke kulture Zlatko Rusan.

Svi polaznici, njih trinaestero, uspješno su završili osposobljavanje te im je gosp. Kokorić podijelio potvrde.

Slika 2.

Najuspješniji na pismenoj provjeri i poligonu spretnosti među dječacima je Petar Havojić, a  među djevojčicama Anita Platnjak. Učenici su bili i nagrađeni te su dobili kacige za sigurnu vožnju biciklom.

Slika 3.

 

Školska 2015./2016. godina:

Prometna kultura i ove je godine organizirana kao grupa INA-e u našoj školi. Polaznici grupe su učenici petog razreda, a voditelj grupe je učitelj tehničke kulture Zlatko Rusan.

Program grupe uključuje poznavanje prometnih pravila i propisa koji vrijede za pješake i bicikliste za njihovo sigurno sudjelovanje u prometu.

Rad grupe je organiziran jednom u dva tjedna i to petkom u obliku blok-sata.

Skripta prema kojoj se učenici mogu spremiti za pismeni dio ispita možete vidjeti u OŠ Visoko. 

Polaznici grupe također mogu provjeriti svoje sposobnosti vožnje bicikla na poligonu pored školske zgrade. Prepreke na poligonu su u skladu s pravilima i odredbama koje se primjenjuju na županijskim i državnim natjecanjima.

Školska ekipa (Leona,Edita, Dorian i Nikola) na županijskom natjecanju Sigurno u prometu u Ludbregu, travanj 2016.

Školska 2016./2017. godina:

Od ove školske godine osposobljavanje u okviru prometne grupe kojim se učenici upoznaju s pravilima kretanja u promete kako za pješake tako i bicikliste obvezno je za sve učenike do 14 godina starosti. Kako su u našoj školi proteklih godina svi učenici polazili prometnu grupu, tako će i ove školske godini njih četrnaestero proći edukaciju prema planu koji je sastavio voditelj, a bazira se na sadržajima priručnika Škola vožnje koji je izdao HAK. Osim teorijskih znanja učenici polažu ispit iz spretnosti upravljanja biciklom na poligonu koji je također u okviru standarda koji propisuje HAK.

 
preskoči na navigaciju