preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Škole

1.3.2017. godine nastavljamo s edukacijom. Danas smo uz pomoć voditeljice radionice upoznali CARNet-ovu uslugu Libar. Libar omogućava jednostavnu izradu, objavu i korištenje digitalnog sadržaja primjenjivog u nastavi i to  prezentacija, multimedijskih digitalnih dokumenata te e-knjiga.

15. prosinca 2016. godine održana je druga radionica za djelatnike naše škole. Tema radionice bio je  "Office 365". Kroz radionicu, koju je vodila voditeljica Nina Posarić, upoznali smo neke od alata za suradnički rad i komunikaciju u online okruženju.  Nakon edukacije uslijedila je valorizacija radionice kao i kratka provjera znanja. Radionici je nazočilo 19 djelatnika.

3.11.2016. godine održana je u našoj školi prva radionica za učitelje pod nazivom "E-učitelj-suvremena nastava uz pomoć tehnologije".

Kroz radionicu koju je vodila voditeljica Nina Posarić polaznici su se upoznali s online servisom za pohranu podataka - Google Disc-om, upoznali su alat Google Docs, zatim alat za izradu konceptualnih mapa - bubbl.us. Nakon upoznavanja alata Moovly učitelji su se i sami okušali u samostalnoj izradi animiranih videa.  Nakon edukacije i ankete uslijedila je i kratka provjera znanja. Radionici je nazočilo 14 odgojno-obrazovnih djelatnika škole.

Evo dijelića radne atmosfere:

 

 

27. studenoga 2015. godine potpisivanjem Ugovora između Hrvatske akademske i istraživačke mreže CARNet-a, Osnovne škole Visoko i Varaždinske županije naša je škola postala službeno jedna od 150 škola u Hrvatskoj u kojoj će se u razdoblju od 2015. do 2018. godine provoditi aktivnosti predviđene projektom „e-Škole“.

Cilj pilot projekta jest razviti sustav digitalno zrelih škola u kojima informacijska i komunikacijska tehnologija doprinosi.

a) učinkovitijem i transparentnijem upravljanju školom

b) razvoju digitalno kompetentnih učitelja spremnih za inoviranje svog odgojno-obrazovnog rada

c) razvoju digitalno kompetentnih učenika spremnijih za nastavak školovanja i konkurentnijih za tržište rada

 

Projekt obuhvaća 2 ključna područja:

- informatizaciju poslovnih procesa

- informatizaciju nastavnih procesa

 

Projekt se financira u sklopu operativnih programa Konkurentnost i kohezija te Učinkoviti ljudski potencijali.
preskoči na navigaciju