preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Dramska grupa nižih razreda

ŠKOLSKA GODINA 2016./2017.

Polaznici Dramske grupe nižih razreda i učenici trećeg razreda izveli su na školskoj priredbi povodom obilježavanja blagdana Svetog Nikole prigodan dramsko-lutkarski igrokaz pod nazivom "Legenda o svetom Nikoli".

Polaznici Dramske grupe nižih razreda izveli su dramsku igru "Mrav i šljiva" na školskoj priredbi povodom obilježavanja Dana kruha - Dana zahvalnosti za plodove zemlje.

 

ŠKOLSKA GODINA 2015./2016.

Dramska grupa nižih razreda nastupila je na završnoj školskoj priredbi lutkarskim igrokazom pod nazivom "Ocjene, ah, ocjene!"

Dramska grupa nižih razreda izvela je povodom obilježavanja Majčinog dana i Međunarodnog dana obitelji lutkarski igrokaz pod nazivom "Za našu mamu". Vrijedni učenici trećeg razreda razveselili su svoje majke prigodnom čestitkom koja je predočila dječju kreativnost i maštovitost. 

 

Božićni sajam kreativnosti i dobrote

Polaznici dramske grupe uvježbali su za priredbu povodom obilježavanja blagdana Svetog Nikole prigodan igrokaz na kajkavskom narječju pod nazivom "Priprema za doček sv. Nikole."

Članovi dramske grupe nižih razreda izveli su na školskoj priredbi igrokaz "Pismo jeseni" prigodom obilježavanja Dana kruha - dana zahvalnosti za plodove zemlje. 

ŠKOLSKA GODINA 2014./2015.

Dramska grupa nižih razreda nastupila je na Završnoj školskoj svečanosti izvedbom plesne koreografije u kolu "Vučja želja".

8. 5. 2015. godine učenici dramske grupe nižih razreda nastupli su na priredbi povodom Majčinog dana igrokazom pod nazivom "Za našu mamu" u kojem su pokazali brigu i ljubav svih članova obitelji prema majci koja je zaposlena i puno radi, ali uvijek za sve njih pronađe dovoljno vremena.

Dramska grupa je povodom božićnih blagdana osmislila božićni igrokaz "Badnja večer" koji su izveli na školskoj božićnoj priredbi 23.12. 2014. godine.

 

ŠKOLSKA GODINA 2013./2014.

U rad lutkarske i mješovite grupe uključeni su učenici prvog razreda. Pod vodstvom učiteljice razredne nastave Barbare Šegović lutkari osmišljavaju tekstove svojih scenskih igara, izrađuju kostime lutkama te aplikacije i scenografiju za lutkarsku pozornicu.

Pripremaju program za priredbe, izrađuju aplikacije za panoe, plakate, modeliraju glinom, oblikuju papire (nakit, ukrase).

Sami kreiraju i slažu lutke te ostala pomagala za igrokaz kao i tekstove za pojedine uloge. U izradi lutaka koriste prirodne materijale: lišće i komušine koje nalaze u okruženju škole.

 

Nastupili su kratkim igrokazom "Jesenko i djevojčica" povodom Dana kruha.

 

 

Učenici prvog razreda povodom blagdana Svetog Nikole, 5. prosinca 2013. godine, izveli su igrokaz pod nazivom "Sveti Nikola traži djecu".

Na Božićnom sajmu kreativnosti i dobrote učenici prvog razreda prodavali su svoje kreativne uratke (čestitke i suvenire).

Na Božićnoj prirebi učenici su nastupili igrokazom "Poklon pastira i kraljeva" za koji su uz pomoć učiteljice i roditelja izradili scenske kostime pastira, anđela, kraljeva i Svete obitelji.

Na satovima grupe učenici su izrađivali maske koristeći otpad iz domaćinstva, stare kartonske kutije i vreće za smeće. Vreće su iskorištene za kostime, cvjetne haljine, a karton za izradu maski za lice. Učenici su predstavljali cvjetni vrt.

Učenici prvog razreda pripremali su se za proslavu Uskrsa izradom pisanica iz kolaž papira i oblikovanjem sitne plastike i jaja. Vrlo maštovito i kreativno ukrasili su jaja - pisanice i pretvorili ih u zečeve, lutkice, Indijance, dame sa šeširima i razne druge likove, što pokazuju sljedeće slike. Svoje radove izložili su u holu škole.

22. 2. 2014. učenici prvog razreda obilježili su Dan planeta Zemlje radionicom pod nazivom "Preoblikovanje sitnog otpada u ukrasne predmete". Od plastičnih čepova, čašica jogurta i bočica uz pomoć mama i učiteljice oblikovali su lutke, cvjetiće, kolica i druge predmete. Uz puno mašte i volje nastali su lijepi predmeti što pokazuju sljedeće fotografije.

 

 

 

 

 

 

 
preskoči na navigaciju