preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

 
Croatian Makers liga

Školska godina 2017./2018.

 

1. kolo CM lige

Naši robotičari zauzeli 6. mjesto u prvom kolu Croatian Makers lige - natjecanju mladih robotičara u programiranju i vožnji robota.

 

Od 1. do 18. prosinca 2017. godine  trajalo je 1. kolo Croatian Makers lige. Ovaj puta zadatak mladih robotičara bio je isprogramirati robota tako da samostalno vozi i koristi se senzorima za praćenje crte. Na natjecanju je sudjelovalo više od 350 ustanova i više od 2200 natjecatelja.  I naši robotičari pod vodstvom učitelja informatike Tomislava Vertuša  sudjelovali su na natjecanju.

Ekipa u sastavu: Iva Jež, Emanuel Klimpak, Leonardo Kuzmić i Mihael Platnjak uspješno je riješila postavljeni zadatak i  u svojoj skupini -  regija Zagorje – starija dobna skupina- plasirala se na 6. mjesto.

više pročitajte na:

http://os-visoko.skole.hr/?news_hk=1&news_id=943&mshow=968#mod_news

 

 

WER - Croatia Open

Dana 23.09.2017. održavalo se  natjecanje u robotici WER - otvoreni kup Hrvatske. Na kupu su sudjelovali i učenici naše škole Anita Platnjak, Paula Hadrović i Emanuel Klimpak.

više pročitajte u vijestima na naslovnici:

http://os-visoko.skole.hr/?news_hk=1&news_id=909&mshow=968#mod_news

 

 

Školska godina 2016./2017.

12.3.2017.

Učenici naše škole uspješno su izvršili zadatak u 3. kolu Croatian Makers lige. Zadatak je bio grupno osmisliti programe i suradnju 3 robota na rješenju postavljenog zadatka. Grupa se sastojala od sljedećih članova: Matija Hegedić, David Klimpak, Paula Hadrović, Donat Modrić, Emanuel Klimpak i Leonardo Kuzmić.

Naš uradak možete vidjeti ovdje:

https://vimeo.com/207905402

 

14.12.2016.

Učenici naše škole sudjelovali su 14.12.2016. u regionalnom natjecanju iz robotike. Natjecanje se održavalo u obliku fizičkog kola u OŠ Konjščina. Sudionici fizičkog kola osim naše škole i domaćina bili su: OŠ Belec, OŠ Podrute, OŠ Bedenica, OŠ Zlatar Bistrica, OŠ Vladimir Nazor Budinščina, OŠ Franje Horvata Kiša i OŠ Mače.

Timovi su bili sastavljeni od četiri učenika i mentora iz svake škole, a svaki natjecatelj je donio svog robota koji je već bio isprogramiran za unaprijed zadani zadatak.

Naša je ekipa bila u sastavu: Matija Hegedić (8. razred), David Klimpak (8. razred), Emanuel Klimpak (6.razred), Leonardo Kuzmić (6. razred) i mentor Tomislav Vertuš, učitelj informatike.

Svi mentori ekipa prijavljenih na 2. kolo bili su u ocjenjivačkim povjerenstvima i ocjenjivali su ekipe na samom natjecanju.

Domaćini su se potrudili napraviti što bolji ugođaj i atmosferu za natjecatelje i mentore. Djeca su se međusobno družila i razmjenjivala iskustva.

Zaključak regionalnog natjecanja Croatian Makers lige je da jedva čekamo slijedeće kolo!

 

Pohvalnice

Svi članovi mlađe i starije dobne skupine Croatian Makers lige dobili su kao nagradu za sudjelovanje prigodne pohvalnice.
preskoči na navigaciju