preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

 
Informatika

Nastava informatike u našoj školi provodi se od drugog do osmog razreda čime smo vrlo ponosni jer smo jedna od rijetkih škola gdje već najmlađi učenici polaze nastavu informatike.

 

 

Učenici od 2.-4.. razreda uče  informatiku kao  izvannastavnu aktivnost jedan sat tjedno, učenici od 5.-8. razreda kroz izbornu nastavu 2 sata tjedno te kroz još 2 sata  dodatne nastave.

Učenici drugog, trećeg i četvrtog razreda uče o osnovama računala, dijelovima, pokretanju programa, radu u Paintu te stvaranju i manipulaciji folderima u koje spremaju svoje crteže. Znanje nadopunjuju osnovama interneta, pretraživanju interneta te korištenje Internet preglednika i elektroničke pošte.

 


Zadnjih nekoliko sati rezervirano je za upoznavavanje s osnovnim pojmovima iz svijeta programiranja te  programskim jezikom FMSLogo.
Početno znanje o programiranju nadopunjuje se kroz izradu jednostavnijih programa te se već tada učenici pripremaju za natjecanja iz programiranja.

 

 

Dodatna nastava organizirana je način da se u prvom polugodištu i početkom drugog polugodišta učenici spremaju za natjecanje u FMSLogu.
Nakon završetka natjecanja učenici uče o multimediji koristeći fotoaparat i kameru, montiraju i izrađuju kratke filmove.

 

 

 
preskoči na navigaciju