preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

 
 

Dramska grupa Osnovne škole Visoko je jedna od izvananstavnih aktivnosti učenika naše škole. Osnovni princip rada grupe jest kreativnost i stvaralačka sloboda učenika. Stvaralačka kreativnost učenika ne ogleda se samo u glumi i oživotvorenju glumačkog talenta na sceni, nego i u odabiru teksta za izvođenje, kao i u mogućnosti stvaranja teksta te u scenografskim, kostimografskim i ostalim kreacijama koje se ostvaraju u profesionalnom kazalištu. Učenici imaju potpunu slobodu u izražavanju svoje kreativnosti i svojeg talenta.

U Dramskoj se tijekom nastavne godine na probama radi na glumi s time da polaznici sami mogu kreirati svoj scenski lik, radi se na dikciji, pravilnom izgovoru, zatim na scenskom pokretu, izricanju monologa, interpretativnom kazivanju književnog teksta, ali se uz sve to naročitu pažnju posvećuje odgojnom dijelu pri kreativnom stvaranju.

Igrama socijalizacije, dramskim igrama, scenskim pojedinačnim i skupnim improvizacijama razvija se spontanost, opuštenost, komunikativnost, koncentracija, samostalnost i odgovornost u radu.

Svi polaznici Dramske grupe zaljubljenici su u glumu i nesumljivi radišni talenti, neki od njih će jednog dana, zasigurno postati profesionalni dramski umjetnici.

Iako je rad u Dramskoj prvenstveno, uz odgoj, usmjeren u razvijanje učeničke kreativnosti, lijepo je kada polaznici postignu uspjeh u svom radu i za to budu pohvaljeni…

Školske godine 2016./2017. dramsku grupu polaze sljedeći učenici: David Geček, Iva Jež, Emanuel Klimpak, Magdalena Hegedić, Leona Šturbek, Doroteja Adamić, Edita Baneković, Gabrijela Mlinarek, Petar Baneković, Anita Platnjak, Ema Huzjak i Luka Benković.

Dječji Kranjčić, travanj 2016.

LiDraNo, veljača 2016.

Zimska katehetska škola vjeroučitelja, Zagreb-Kaptol, siječanj 2016.

Dani hrvatskih svetaca i blaženika, svibanj 2015.

Dječji Kranjčić, travanj 2015.

LiDraNo, veljača 2015.

Kajkavijada, Varaždinske Toplice, studeni 2013.

LiDraNo, Osnovna škola Svibovec, veljača 2014.

Dječji Kranjčić, Križevci, travanj 2014.

LiDraNo, Kulturni centar "Ivan Rabuzin" Novi Marof, veljača 2013.

 

 
preskoči na navigaciju