preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

Školski zbor izborio nastup na državnom natjecanju

Uspješnim nastupom naš zbor osvojio  je 3. mjesto na  20. smotri glazbenog stvaralaštva djece i mladeži  Varaždinske županije i izborio nastup na državnom natjecanju.


U Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu održana je  20. smotra glazbenog stvaralaštva. 

Smotru je otvorio komorni vokalni sastav Glazbene škole u Varaždinu s dirigenticom Dadom Ružom. Prigodnim pozdravnim  riječima svima okupljenima obratio se zamjenik župana gospodin Tomislav Paljak koji je istaknuo zahvalnost svima koji su uspjeli svojim radom očuvati ovu smotru tijekom svih tih godina. Organizator smotre lijepom gestom obradovao je sve dirigente koji su se tijekom proteklih 20 godina uspjeli plasirati na državnu razinu natjecanja kao i sve zaslužne za uspješnu organizaciju smotre. Naša Općina može biti ponosna jer su se čak tri dirigentice naše škole sa svojim zborovima u tom vremenu uspjele plasirati na najvišu-državnu razinu natjecanja i to Marija Tomurad, Ivana Budin i  sadašnja učiteljica Rosana Cepanec.

Nakon podjele zahvalnica  uslijedio je natjecateljski dio smotre u kojem je nastupio i zbor naše škole.  Suradnja s Danijelom Otom koji je zbor pratio na klaviru bila je vrlo uspješna i posebno mu hvala na tome.

Uz dirigentsko vođenje naše učiteljice glazbene kulture Rosane Cepanec, zbor je izveo skladbe Beskrajna sreća, kanon Jimba, jimba, Medvjed razmišlja i zadanu obaveznu skladbu Pusti snovi sa solisticama Rafaelom Deglin, Monikom Deglin i Sarom Havojić. 

Koliko je uspješan bio nastup našeg zbora najbolje govori ocjena žirija koji nas je ocijenio s 94,7 bodova. Time se naš zbor plasirao na visoko treće mjesto i izborio se za nastup na državnom natjecanju koje će se održati u svibnju. 

Velike čestitke svim učenicama i učenicima članovima zbora, a posebne čestitke njihovoj mentorici Rosani Cepanec!

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Nada Horvat   datum: 28. 3. 2018.
preskoči na navigaciju