preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

1. kolo CM lige

Naši robotičari zauzeli 6. mjesto u prvom kolu Croatian Makers lige - natjecanju mladih robotičara u programiranju i vožnji robota.


Od 1. do 18. prosinca trajalo je 1. kolo Croatian Makers lige. Ovaj puta zadatak mladih robotičara bio je isprogramirati robota tako da samostalno vozi i koristi se senzorima za praćenje crte. Na natjecanju je sudjelovalo više od 350 ustanova i više od 2200 natjecatelja.  I naši robotičari pod vodstvom učitelja informatike Tomislava Vertuša  sudjelovali su na natjecanju.

Ekipa u sastavu: Iva Jež, Emanuel Klimpak, Leonardo Kuzmić i Mihael Platnjak uspješno je riješila postavljeni zadatak i  u svojoj skupini -  regija Zagorje – starija dobna skupina- plasirala se na 6. mjesto.

Cilj Lige je uvođenje robotike, automatike i programiranja u osnovnu školu. Liga se odvija pomoću edukacijskog robota mBota, a učenicima se na taj način nudi da na zabavan način uđu  u svijet tehnologije i grana budućnosti. Šteta je što veći broj učenika ne prepoznaje vrijednost mogućnosti da već u tijeku osnovnog školovanja savladaju osnove programiranja i robotike.

Čestitamo našim robotičarima i želimo im da budu još ustrajniji u vježbanju. Rezultate natjecanja možete vidjeti na linku:

http://bit.ly/2DA9NZAPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Nada Horvat   datum: 21. 1. 2018.
preskoči na navigaciju