preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

"Anđeoski pohod"


Glazbeno-dramska predstava naših učenika

Povodom  božićnih i novogodišnjih blagdana u našoj školi izvedena  je prigodna glazbeno-dramska predstava „Anđeoski pohod“ koja je nastojala sve okupljene učitelje, učenike, roditelje kao i ostale posjetitelje podsjetiti na iskonsku bit Božića – pomaganja potrebitima.

Kao predložak predstave poslužila je legenda iz životopisa talijanske svetice Zite iz Lucce, zaštitnice domaćica. Sv. Zita rado je pomagala potrebitima te im dijelila hranu, odjeću i obuću. Kada više nije imala što darivati potrebitima darovala je zimski ogrtač svoje gospodarice. Ogrtač je vraćen Zitinoj gospodarici od anđela koji se krio u liku siromaha. I danas u gradu Lucci  postoji portal Anđeoskog pohoda kao podsjetnik na nesvakidašnji anđeoski pohod plemenitoj Ziti.

Glazbeno-dramska predstava „Anđeoski pohod“ rezultat je uspješne suradnje školskog pjevačkog zbora, dramske grupe viših i nižih razreda, ritmičke grupe te polaznika predškole.

Svoj doprinos predstavi dali su i učenici prvog i drugog razreda zanimljivim recitacijama o zimi i pjesmom o noćnom nebu osutom zvijezdama. Veselu pjesmu o snijegu i razigranim pahuljicama izveli su i polaznici predškole.

Dojmljivosti i životnosti same predstave doprinijele su glazbene izvedbe školskog pjevačkog zbora viših razreda koji je u predstavi utjelovio dvorane neba – anđele dok je zbor mlađeg uzrasta predstavio veselu i razigranu djecu očaranu snježnom ljepotom šume.

Po završetku predstave prigodnim riječima zahvale za suradnju tijekom godine kao i čestitkama, nazočnim uzvanicima obratila se ravnateljica Nada Horvat, načelnik Općine Visoko Dragutin Mateković i župnik Ivan Šestak.

 

Ravnateljica škole Nada Horvat tom je prigodom darivala pohvaljene učenike od strane Razrednih vijeća. Pohvale su primili: Mirela Valjak, Magda Baneković, Anastazija Futač, Sara Havojić, Matija Kuzmić, Sara Plantić, Alen Plantić i Anita Platnjak.

Mladi tehničari su tijekom predstave predstavili i svoj vješti rad u drvetu – pokretnog soba sa saonicama.

 

U pripremi ovogodišnje predstave sudjelovali su sljedeći mentori: Rosana Cepanec, Tibor Martan, Marijana Poljak, Margareta Pavlić, Silvija Šafran, Đurđica Ožegović i Jasna Zidarić Hasanec.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Tibor Martan   datum: 27. 12. 2017.
preskoči na navigaciju