preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

Večer matematike

Po prvi puta u našoj školi održana je Večer matematike.


7. prosinca, po prvi puta u našoj školi, održana je Večer matematike.  Večer matematike zamišljena je kao skup radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava prema matematici i otkriva onu drugu, zabavnu stranu matematike. 

Prije početka rješavanja zadataka po radionicama, podijeljena su priznanja i simbolične nagrade Aniti Platnjak,  Pauli Hadrović i Dorianu Šturbeku koji su se na međunarodnom natjecanju iz poznavanja matematike Dabar plasirali među 10% najboljih učenika.

Nakon podjele priznanja započeo je rad u radionicama. Posebna vrijednost Večeri matematike bila je u tome što su se učenicima u rješavanju zadataka pridružili roditelji. 

Večer je organizirana  po razredima i po punktovima na kojima su se smjenjivali rješavači zadataka nakon predviđenog vremena.

Roditelji i učenici zajedničkim snagama brzo su rješavali predviđene aktivnosti, a djeca su bila posebno ponosna na svoje roditelje s kojima su se ovaj puta družili na malo drugačiji način.

Intelektualni vlasnik Večeri matematike je Hrvatsko matematičko društvo, a glavni sponzor postao je IRIM (Institut za razvoj i inovativnost mladih).

Posebna zahvala pripada učiteljici matematike Marini Žganec Lipić koja je organizirala Večer matematike i  svim roditeljima koji su se odazvali pozivu i koji su nesebično pomagali ne samo svojoj, već i drugoj djeci.

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Nada Horvat   datum: 14. 12. 2017.
preskoči na navigaciju