preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

"Petarde nisu igračke"

Odlična suradnja s Policijskom upravom Varaždinskom nastavljena je kroz preventivnu aktivnost pod nazivom "Petarde nisu igračke".


Nakon trogodišnjeg projekta pod nazivom "Nasilje na Internetu" kojeg smo realizirali u suradnji s Policijskom upravom Varaždinskom, ove godine realizirana je preventivna aktivnost pod nazivom Petarde nisu igračke.

Na žalost, obilježavanje novogodišnjih blagdana ne donosi samo veselje, već često završava ranjavanjem, trajnim ozljedama pa i smrću. Djeca često koriste petarde i svjetleće rakete, bez nadzora i bez da su svjesni svih mogućih posljedica.

Upravo svrha radionice bila je zaštita djece od tjelesnog ozljeđivanja i smrtnog stradanja uslijed nepažnje, znatiželje i igre s oružjem i pirotehničkim sredstvima, upoznavanje s izgledom navedenih sredstava, opasnostima koje predstavljaju kao i mjerama samozaštite te pravilnog i pravovremenog reagiranja u slučaju pronalaska istih.

Preventivnu edukaciju za učenike 8. razreda 16.11.2017. godine  održali su Tatjana Novak, policijska službenica za nadzor, planiranje i prevenciju te Nino Trakoštanec, policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave Varaždinske.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Nada Horvat   datum: 21. 11. 2017.
preskoči na navigaciju