preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

37. Smotra dječjeg kajkavskog pjesništa "Dragutin Domjanić"

Simon osvojio ocjenjivački sud pjesmom Vesel sam.


21. listopada ove godine u Svetom Ivanu Zelini održana je 37. Smotra dječjeg kajkavskog pjesništva "Dragutin Domjanić". Stručni ocjenjivački sud u sastavu dr.sc. Ivo Kalinski, dr.sc. Božica Pažur i  prof.dr.sc. Joža Skok ove godine imao je težak zadatak. Naime, na smotru su radove prijavile 92 škole. Čak 450 mladih pjesnikinja i pjesnika napisali su 523 pjesme pod vodstvom 145 mentora. Između pristiglih pjesama stručni ocjenjivački sud odabrao je 78 pjesama koje su objavljene u zbirci pjesama "Da je meni drevo biti".

Među odabranim autorima bio je i učenik drugog razreda Simon Hrvoić sa svojom pjesmom Vesel sam. Simonova pjesma nije samo tiskana u zbirci, već je Simon zajedno s još 29 drugih autora  odabran da svoju pjesmu i javno izvede na Smotri.

Posebno iznenađenje nastupilo je kada je voditelj svečanosti Vid Balog Simona i njegovu učiteljicu Silviju Šafran pozvao na pozornicu da dođu po posebnu nagradu. Naime, dječji časopis Radost odabrao je upravo pjesmu Vesel sam, Simona i učiteljicu kao one koje će nagraditi.

Osim što su pisali pjesme, mladi pjesnici, ali i njihovi prijatelji iz razreda mogli su oslikati  pjesmu koju su sami napisali ili se likovno izraziti na temu naslova zbirke: Da je meni drevo biti.

Za likovnu izložbu odabran  je Simonov likovni izričaj njegove pjesme, ali i

rad učenice drugog razreda Ene Žganec na temu naslova zbirke.

Punih ruku darova i pohvala Simon i njegova učiteljica Silvija taj dan su mogli reći da uistinu žive pjesmu Vesel sam. Čestitke učiteljici i Simonu!Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Nada Horvat   datum: 23. 10. 2017.
preskoči na navigaciju