preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

Dani kruha-Dani zahvalnosti za plodove zemlje

Dani kruha-Dani zahvalnosti za plodove zemlje obilježeni svečanim programom.


Dani kruha-Dani zahvalnosti za plodove zemlje obilježavaju se u Hrvatskoj tijekom listopada zahvaljujući poticaju Udruge Lijepa naša koja je intelektualni vlasnik jedne od najljepših manifestacija u Hrvatskoj. I naša škola pridružuje se brojnim odgojno-obrazovnim ustanovama u kojima se slave  i obilježavaju Dani kruha. Glavni cilj obilježavanja je promišljanje o bogatstvu plodova zemlje kojima smo okruženi  te  osjećaj zahvalnosti  za sve što smo uspjeli sami svojim radom priskrbiti, ali i za sva ona dobra koja nas okružuju.

Slavlje su svojim nastupima uveličali recitacijama, pjesmom i plesom učenici prvog, drugog, trećeg, četvrtog  i sedmog  razreda s njihovim voditeljima.

Razrednici su se sa svojim razredima pobrinuli za uređenje prostora te je održano i malo natjecanje koji će razred to najuspješnije učiniti. Svi štandovi su bili prekrasni, što možete vidjeti iz fotografija.

Ipak, nagrada je pripala  učenicima 7. razreda koji su svoj prostor uredili klipićima, kruhom, kolačima  pa čak i tortom od buče uz odličnu dekoraciju prostora.

Sve donesene proizvode blagoslovio je župnik Josip Kos koji je naglasio da se ne smije zaboraviti da je Dan kruha  ujedno i dan slavljenja vrijednosti ruku čovječjih  bez kojih ničega ne bilo.

Nakon blagoslova druženje učenika, roditelja, djelatnika škole i uzvanika nastavljeno je u holu škole uz degustaciju svega onoga što je krasilo stolove, a dio proizvoda doniran je Zajednici Cenacolo iz Vrbovca.

Vrijedne ruke majki i baka naših učenika i ovaj puta učinile su hol škole veličanstvenim.

Hvala im što su nam svima učinile dan bogatim i lijepim!

Prilog o Danima kruha možete pročitati i na:

https://evarazdin.hr/nasim-krajem/dani-kruha-u-os-visoko-obiljezeni-pjesmom-plesom-i-naravno-dobrom-hranom-366772/Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Nada Horvat   datum: 15. 10. 2017.
preskoči na navigaciju