preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

Dan škole u znaku stjecanja dijamantnog statusa Eko-škole

Dan škole obilježen  1. lipnja  priredbom, podizanjem zelene zastave   i sportskim susretima učenika i roditelja.


12. svibnja ove godine na svečanosti u Zagrebu našoj školi je povodom 15- godišnjeg uspješnog provođenja međunarodnog programa Eko-škole dodijeljen dijamantni status i zelena zastava.  Tako je ove godine Dan škole obilježen u znaku stjecanja ovog prestižnog priznanja.

Nakon himne koju je izveo školski zbor, ravnateljica škole pozdravila je nazočne i  zahvalila svima na plodonosnoj suradnji tijekom godine.  Posebno je pohvalila sve učenike i njihove mentore koji su ove godine sudjelovali na natjecanjima. Čak 42 učenika plasirala su se na županijsku razinu natjecanja, a njih 27 na državnu razinu - Edita Baneković  izvedbom recitacije na Lidranu i školski zbor koji je odličnim nastupom osvojio srebrnu plaketu te bio najbolje plasirani zbor iz Varaždinske županije.  Posebno je pohvalila i sve one učitelje i učenike koji su se uključili u brojne projekte koje škola provodi. 

Pozdravni govor održao je i dr. Ante Kutle, predsjednik Udruge Lijepa naša čestitavši školi na  uzornom provođenju međunarodnog programa Eko-škole, ali i svih ostalih programa.

Načelnik Općine Visoko  istaknuo je zadovoljstvo uspješnom suradnjom sa školom, ali i naglasio da će Općina i ubuduće podupirati sve školske projekte.

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar istaknuo je želju da škole Varaždinske županije prednjače u  provođenju različitih projekata. Istaknuo je važnost orijentiranja prema STEM području  s naglaskom na usmjeravanje djece prema programiranju  i robotici - područjima budućnosti te čestitao školi na dosadašnjim naporima da prati upravo ove trendove.

Članovi eko-patrole na pozornicu su donijeli novu zelenu zastavu nakon čega je podizanje zastave uslijedilo na prostoru ispred škole.

Program je nastavljen u školi uz  ekološku priču  kroz koju su nas vodili  Sara, Elena i David, a na pozornici su se smjenjivali različiti izvođači:

članovi dramske grupe i  tamburaškog orkestra,

 

mali ritmičari,

mali pjevači školskog zbora koji su ponovo oduševili svojim prelijepim glasovima, a u nastavku programa pridružile su im se i djevojke iz viših razreda.

Zadovoljstvo na licima posjetitelja  jasno je govorilo da su izvođači postili svoj cilj - učinili su svima  boravak u školi  ugodnim te uveličali  proslavu Dana škole.

Već tradicionalno, druženje je nastavljeno na igralištu  sportskim susretima učenika i roditelja čemu su se upravo djeca najviše radovala. No, rezultati su ovaj puta bili na strani roditelja te su mame pobijedile učenice u graničaru, a  očevi velikom razlikom učenike u nogometnom duelu.  Očito, učenici moraju još puno vježbati i učiti da bi nadmašili svoje roditelje.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Nada Horvat   datum: 7. 6. 2017.
preskoči na navigaciju