preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

Dijamantni status našoj školi!

Članovi Eko-odbora naše škole na dodjeli priznanja u Zagrebu.


12. svibnja u Gasto Globusu u Zagrebu nakon 15 godišnjeg uspješnog provođenja međunarodnog  Programa Ekoškole našoj školi dodijeljen je dijamantni status. 

Na svečanoj dodjeli Zelene zastave i  priznanja bili su, uz ravnateljicu škole Nadu Horvat i načelnika Općine Visoko Dragutina Matekovića,  nazočni članovi Eko odbora škole - Silvija Preložiček, Spomenka Kos, Alenka Trtinjak, Tibor Martan i Irena Havojić.

No,  u Visoko smo se vratili s još dva priznanja - priznjem za provođenje projekta u suradnji s Toyotom Veliki lov na biljke kojeg je vodila učiteljica Metka Adela Metlikovec te priznanjem kojeg je primio načelnik naše općine Dragutin Mateković.

Međunarodne Ekoškole su program osmišljen kako bi se smjernice odgoja i obrazovanja za okoliš provodile na razini čitavih odgojno-obrazovnih ustanova. Tijekom 15-godišnjeg provođenja ovog programa škola je organizirala brojne akcije skupljanja, razvrstavanja i zbrinjavanja otpada, provodila različite aktivnosti vezane uz štednju vode i energije, provodila aktivnosti vezane uz biološku raznolikost i zdrav život. Sudjelovali smo u nizu  državnih i međunarodnih projekata - Litter Less Campaign, Eko paket, Veliki lov na biljke, We eat responsibly, Zelena čistka, Dani kruha-dani zahvalnosti za plodove zemlje i dr. Program nam je bio i motivacija za brojne radove na zgradi škole pa danas, kada je potpuno promijenjena stolarija škole, postavljeno krovište s izolacijom, termofasada, instalirana dizalica topline, postavljena sunčana elektrana možemo s punim pravom reći da smo Ekoškola koja  minimalno onečišćuje okoliš u kojem djeluje te energiju koristi racionalno. Svaki od tih projekata obogaćivao je  odgojno-obrazovni rad novim spoznajama, znanjima, novim navikama i stvarao dodatnu vrijednost škole.

Danas možemo reći da smo ponosni na proteklih 15 godina  tijekom kojih smo se trudili  usaditi generacijama naših učenika pogled u kojem će poštovati prirodu i okruženje u kojem žive  te se ponašati kao ekološki osviješteni i odgovorni građani.

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Nada Horvat   datum: 14. 5. 2017.
preskoči na navigaciju