preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

 
Vijesti

Sudetin kazališni vikend


 Susret dramskih školskih družina u Virju

Polaznici Dramske grupe naše škole sa svojim su voditeljem Tiborom Martanom sudjelovali na Susretu dramskih školskih družina u Virju povodom obilježavanja Sudetinog kazališnog vikenda. Idejna začetnica Susreta je Katarina Franjo, dramska pedagoginja i profesorica hrvatskog jezika u Osnovnoj školi Franje Viktora Šignjara, a Susret je posvećen prerano umrlom hrvatskom književniku i virovskom učitelju Đuri Sudeti.

Dramska grupa naše škole na Susretu se predstavila predstavom Stena. U izvedbi predstave sudjelovalo je dvanaestak učenika. Predstava je izvedena na kajkavskom narječju, a potiče na prihvaćanje i uvažavanje različitosti među vršnjacima.

Nakon uspješnog nastupa polaznici Dramske grupe družili su se s vršnjacima-glumcima iz Novigrada Podravskog, Kalinovca, Molvi i Virja, a sudjelovali su i u zanimljivim dramskim radionicama pod vodstvom glumice i lutkarice Marine Bažulić.

Tijekom radionice Marina Bažulić je mladim glumcima predstavila i rad Crvenih noseva, udruge kojoj pripada. Istaknula je kako je igra najbolji način komunikacije, posebice u stresnim situacijama, a "klaunovi doktori" svojim je gegovima unose u bolničko okruženje i tako pomažu djeci otkloniti pažnju od bolesti i straha i usmjeriti je na smijeh i radost.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Tibor Martan   datum: 1. 5. 2017.
preskoči na navigaciju