preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

6. "Dječji Kranjčić"


Dramska grupa izvela nagrađeni igrokaz

U Hrvatskom domu u Križevcima u subotu 22. travnja 2017. održana je završna svečanost 6. Susreta hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić“ za književno i likovno stvaralaštvo učenika osnovnih škola u Republici Hrvatskoj.

Tom su prigodom dodijeljene nagrade učenicima najuspjelijih radova, likovni su radovi prikazani na prigodnoj izložbi „Božji cvjetnjak“, dio književnih radova javno je izveden, a najširi je izbor radova po žanrovima (poezija, proza, igrokazi) objavljen u zborniku „Za druge disati“. Nakon toga je prof. Nada Babić u križevačkoj Osnovnoj školi Ljudevita Modeca održala radionicu „Kršćanske vrednote u dječjem stvaralaštvu“ za mentore, a vjeroučiteljica s. Vinka Marović za učenike. Susret je završen posjetom knjižnici križevačke grkokatoličke katedrale.

U žanru igrokaza prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda osvojila je učenica 6. razreda naše škole Doroteja Adamić za igrokaz „Štefek”. Druga nagrada za igrokaz „Obloček“ pripala je Aniti Platnjak, učenici 7. razreda naše škole, a treću nagradu za igrokaz „Susret s anđelima“ osvojila je također učenica 6. razreda naše škole Leona Šurbek. Svima im je mentor bio Tibor Martan. Nagrade za igrokaz u ime izdavačke kuće „Verbum“ uručila je Marijana Burda.

Prvonagrađeni igrokaz pod nazivom „Štefek“ na svečanosti je izvela Dramska grupa naše škole.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Tibor Martan   datum: 24. 4. 2017.
preskoči na navigaciju