preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

Dan planeta Zemlje

Onako kako se odnosimo prema prostoru u kojem živimo, u kojem se krećemo, u kojem boravimo, tako se odnosimo prema sebi. 

Stvaranje dobrih navika dugotrajan je i zahtjevan odgojni proces. Je li nam u tome pomogla lutkarska  predstava Keko Eko? 


Bacanje smeća u prostor u kojem boravimo jedan je od odgojnih problema s kojim se stalno susrećemo. Stvaranje navike da se papirić od bombona, omot od sladoleda, žvakača guma... baci u koš za smeće ili spremi u svoj džep dok se ne dođe kući, vrlo je zahtjevno. Što se prije stvori pogrešna navika, to ju je kasnije teže ispraviti. Tako je sa svim navikama pa i onim vezanim uz kulturno ponašanje. S ciljem osvješćivanja učenika i razvoja zdravih ekoloških navika, naša škola niz godina provodi i međunarodni Program Eko-škole. 

Ove godine ugostili smo lutkarsko kazalište koje je za učenike nižih razreda pripremilo lutkarsku predstavu Keko Eko.

Keko Eko priča je o važnosti očuvanja okoliša u kojem boravimo.

Smetlar Keko kroz predstavu pokušava djecu koja bacaju otpatke naučiti kako se treba ponašati, zašto je važno razvrstavati otpad i kako to pravilno raditi.

Veseli songovi s duhovitim i edukativnim tekstovima potaknuli su naše učenike da aktivno sudjeluju u predstavi te s lutkama zaplješću i zapjevaju.

Nadajmo se da će predstava potaknuti učenike da svoje smeće odlože samo tamo gdje mu je mjesto - u kante za smeće.

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Nada Horvat   datum: 20. 4. 2017.
preskoči na navigaciju