preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

Borba protiv nasilja u suradnji s policijom

U suradnji s Policijskom upravom Varažin realizirana je  edukacija kroz projekt Nasilje preko Interneta - cyberbullying.


Život u današnjem okruženju donio nam je niz uređaja koji nam olakšavaju život. No, kako sve ima dobre strane, tako postoje i one loše. 

Informacijsko-komunikacijska oprema i  Internet  olakšavaju  nam svakodnevni rad i komunikaciju, no isto tako kriju i brojne zamke i opasnosti.  Kako bi svakodnevno cyber okruženje bilo što sigurnije,  u suradnji s Policijskom upravom  Varaždin,   učenici našeg sedmog razreda  sudjelovali su u trogodišnjem projektu  „Nasilje na Internetu – cyberbullyng“.  Cyberbullying podrazumijeva takav oblik nasilja među vršnjacima u kojem je dijete ili tinejdžer izloženo napadu drugog djeteta, tinejdžera ili grupe djece, putem interneta ili mobilnog telefona.

Kroz edukaciju koju je vodila Tatjana Novak, policijska službenica za prevenciju, učenici su usmjeravani na pozitivno i sigurno ponašanje na Internetu kao i na njihovu veliku odgovornost prema korištenju modernih tehnologija.

Učenicima je skrenuta pažnja i na njihovu  kaznenu odgovornost, ali i na odgovornost njihovih roditelja koji su zakonski odgovorni za sve što rade njihova djeca.

Cjelokupna trogodišnja  edukacija imala je za cilj potaknuti učenike na odgovorno i što sigurnije korištenje Interneta.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Nada Horvat   datum: 21. 3. 2017.
preskoči na navigaciju