preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

Što moramo znati o hitnoj medicinskoj službi?

Hitna medicinska služba zbrinjava stanja koja neposredno ugrožavaju ljudski život i teško narušavaju zdravlje.

 

Kako bi hitna medicinska služba mogla u što kraćem roku pomoći onima kojima je to uistinu hitno i životno važno, vrlo je bitno da svi budemo educirani o ulozi ove službe, ali i o tome što mi možemo učiniti kako bismo u hitnim slučajevima postupili na najispravniji način i  pomogli u spašavanju života naših najdražih, ali i onih čiji su životi ugroženi, a mi se nađemo u njihovoj blizini.

 


Zahvaljujući Zavodu za hitnu medicinu Varaždinske županije koji su učenicima sedmog i osmog razreda naše škole održali predavanje i radionicu, učenici su dobili brojne, životno korisne informacije .

Svim nazočnima obratio se sam ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije gospodin Mladen Smoljanec.

U nastavku dvosatne edukacije koju su vodili predavači Zoran Žeželj i Nedjeljko Kopjar učenici  su dobili brojne informacije  kroz sljedeće teme: Kada pozvati 194 - Hitnu medicinsku pomoć?, Što će vas pitati medicinski dispečer?, Kako razgovarati s medicinskim dispečerom?, Što trebate učiniti dok čekate dolazak tima hitne medicinske pomoći?, Kako možete pomoći timu hitne medicinske pomoći da vas što prije pronađe? Kroz rad u radionici učenici su imali prilike čuti i brojne druge korisne informacije kao i uvježbati osnovne postupke pružanja mjera prve pomoći.

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Nada Horvat   datum: 10. 3. 2017.
preskoči na navigaciju