preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

Dječje duhovno stvaralaštvo


"Dječji Kranjčić”

U organizaciji križevačke Osnovne škole Ljudevita Modeca i Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić” raspisan je natječaj za 6. susret hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić”. Riječ je o jedinom natječaju za duhovno književno i likovno stvaralaštvo na nacionalnoj razini u Republici Hrvatskoj za djecu osnovnih škola. Nazvan je prema križevačkom župniku na glasu svetosti Stjepanu Kranjčiću koji je i sam pisao književne radove katoličke tematike.

Susret hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić” ima nakanu potaknuti stvaranje suvremenih dječjih duhovnih književnih (poezija, proza, igrokazi) i likovnih radova protkanih kršćanskim vrednotama. Organizatori su predložili da tema radova šestog natječaja budu hrvatski sveci blaženici.

Stručno ocjenjivačko povjerenstvo za književni natječaj u sastavu: Sonja Tomić (predsjednica), Nada Babić i Vojmil Žic te stručno ocjenjivačko povjerenstvo za likovni natječaj u sastavu: Sonja Tomić (predsjednica), Tomislav Buntak i Vojmil Žic, nakon što je pročitalo i pogledalo radove koje su im organizatori dostavili bez podataka o autorima, donijelo je odluku o rezultatima.

Odluka povjerenstva razveselila je i učenice naše škole koje su sudjelovale u natječaju. Najviše uspjeha imala je Doroteja Adamić, učenica šestog razreda, kojoj će igrokaz posvećen djetinjstvu Stjepana Kranjčića pod nazivom „Štefek” biti javno izveden u Križevcima te nagrađen prigodnom nagradom. U zborniku će biti objavljeni i dramski radovi Leone Šturbek i Anite Platnjak pod nazivima “Susret s anđelima” i “Obloček” te literarni uradak učenice petog razreda Ive Jež pod nazivom „Abeceda službenice Božje“. Mentor učenica bio je pedagog škole Tibor Martan. Predstavljanje zbornika te podjela nagrada i tiskanih zahvalnica sudionicima natječaja održat će se 22. travnja 2017. u Križevcima.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Tibor Martan   datum: 3. 3. 2017.
preskoči na navigaciju