preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

Božić - blagdan obitelji, prijateljstva i mira

Povodom  božićnih i novogodišnjih blagdana u našoj školi izvedena  je prigodna glazbeno-dramska predstava „Mali bubnjar“ koja je nastojala sve okupljene učitelje, učenike, roditelje kao i ostale posjetitelje podsjetiti na iskonsku bit Božića - blagdana obitelji, prijateljstva i mira.


Kao predložak predstave poslužila je češka narodna priča o malenome bubnjaru koji nema skupocjeni dar za novorođenog Isusa poput svetih kraljeva Gašpara, Melkiora i Baltazara. Mali bubnjar ipak pronalazi prigodan dar za Isusa. On mu osim lijepe svirke na svom bubnju naposljetku daruje i svoje čisto srce kao izraz ljubavi i poštovanja.

Glazbeno-dramska predstava „Mali bubnjar“ rezultat je uspješne suradnje školskog pjevačkog zbora, dramske grupe viših i nižih razreda te plesne grupe.

Svoj doprinos predstavi dali su i učenici prvog razreda, polaznici dodatne nastave njemačkog jezika zanimljivim recitacijama o božićnim željama i običajima. Veselu pjesmu o snijegu izveli su i polaznici predškole.

Dojmljivosti i životnosti same predstave doprinijele su glazbene izvedbe školskog pjevačkog zbora koji je u predstavi utjelovio dvorane neba – anđele. 

Po završetku priredbe prigodnim riječima zahvale za suradnju tijekom godine kao i čestitkama, nazočnim uzvanicima obratila se ravnateljica Nada Horvat, načelnik Općine Visoko Dragutin Mateković i župnik Ivan Šestak.

U pripremi programa sudjelovali su sljedeći mentori: Rosana Cepanec, Tibor Martan, Kristina Kožić, Silvija Preložiček, Valentina Hadrović i Marina Božić.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Nada Horvat   datum: 25. 12. 2016.
preskoči na navigaciju