preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

Škole za Afriku


ČINIMO DOBRA DJELA U DOŠAŠĆU ZA AFRIKU!

Učenici viših razreda naše škole održali su u srijedu 14. prosinca 2016. g. prodaju igračaka i kolača s ciljem prikupljanja novih sredstava za svoje vršnjake u Burkini Faso. U toj afričkoj državi velike su potrebe za pomoć u školovanju, prehrani, pitkoj vodi i osnovnim zdravstvenim uvjetima. 

Ponovo se pokazalo kako naši učenici imaju veliko srce i dobru volju, te žele pomoći i rado sudjeluju u svakoj humanitarnoj akciji, posebno kad je riječ o UNICEF-ovom programu „Škole za Afriku“.

Ovom prilikom posebno zahvaljujem mamama učenika 6. razreda koje su ispekle i po djeci poslale prekrasne kolače. Vrlo brzo su našli kupce – ljubitelje slastica, a uz kolače prodavale su se i igračke koje su donijeli učenici.

Na dan prodaje prikupilo se 280.00 kn, a kad to pribrojimo sredstvima sakupljenim u „Dječjem tjednu“ možemo biti sretni i ponosni što ćemo prije Božića na žiro-račun UNICEF-a uplatiti ukupno  754.35 kn.

Prodajnu akciju organizirala je vjeroučiteljica Kristina Kožić čiji su čokoladni kolači također našli mjesto na štandu, a svaki odmor tijekom nastavnog dana izmjenjivali su se prodavači – učenici viših razreda kojima ovom prilikom posebno zahvaljujem. Veliku zahvalu upućujem   našoj ravnateljici koja je kupnjom igračaka i ovaj put pridonijela uspjehu ove akcije, te svima onima koji su taj dan posjetili štand i kupovali na njemu.

                                                        Tekst i fotografije: Kristina KožićPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Tibor Martan   datum: 20. 12. 2016.
preskoči na navigaciju