preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

Sveti Nikola - zaštitnik djece

Svojim životom sveti Nikola živio je ljubav prema Bogu i bližnjima te nam je zvijezda vodilja kako treba raditi i živjeti.


Sveti Nikola je jedan od omiljenih svetaca.  Iako rođen  još u 3. stoljeću u Maloj Aziji, sveti Nikola štuje se u mnogim krajevima svijeta. Pomorci ga štuju kao svog zaštitnika, siromašni mu se obraćaju svojim molitvama, a djeca ga najviše vole, raduju mu se  i smatraju ga svojim zaštitnikom.

Sveti Nikola rodio se u bogatoj obitelji, no, kao i svako  izmoljeno dijete, nije postao ohol, već naprotiv, pun  brige i suosjećanja za potrebite. Postao je svećenik želeći širiti ljubav poput Isusa.  Nakon godina samačkog života postaje biskup te vrijeme provodi u molitvi,  pomažući potrebitima i šireći ljubav. Umro je 6. prosinca iscrpljen pokorom i radom.

U spomen na ovog velikog čovjeka danas se diljem svijeta obilježa blagdan svetog Nikole. Ljudi, velika i dobra srca,  pronalaze sredstva i osiguravaju poklone za one koji im se najviše raduju - djecu. Veselje djeci  s područja naše Općine i ove godine upriličeno je kroz prigodni program i darivanje.

Kroz program su nas vodili učenici 4. razreda Maja i David.

Na pozornici su se smjenjivali najmlađi polaznici naše škole, članovi Društva Naša djeca,

lutkari 3. razreda  te dramsko-lutkarske skupine.

Veselje na pozornicu donijeli su mali ritmičari

i učenici 1. razreda koji su svojom pjesmom dozvali svetog Nikolu  i osvijetlili mu put za dolazak na pozornicu.

Zahvaljujući dobroti našeg župnika Ivana Šestaka koji je i ovaj puta utjelovio svetog Nikolu te njegovim vrijednim pomoćnicima, na licima djece pojavio se osmijeh.

Za svu djecu  do 15 godina starosti Općinsko vijeće Općine Visoko s načelnikom Dragutinom Matekovićem i ove je godine u skromnom općinskom proračunu osiguralo sredstva za darove djeci, pokazujući na taj način mnogim bogatijim općinama i gradovima da  ljubav prema čovjeku mora uvijek biti na prvom mjestu. Baš poput svetog Nikole koji je  neizmjerno volio Boga i ljude.

Hvala svim učiteljima, odgajateljicama i učenicima koji su pripremili program, a župniku, općinskom vijeću i načelniku Općine na pruženoj radosti darivanja!

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Nada Horvat   datum: 4. 12. 2016.
preskoči na navigaciju