preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

Škole za Afriku


NAŠA DJECA POMAŽU AFRIČKOJ DJECI!

            U sklopu obilježavanja „Dječjeg tjedna“ početkom listopada učenici naše škole ponovo su započeli i sa aktivnostima vezanim uz UNICEF-ov program „Škole za Afriku“, koji će se i ove školske godine provoditi u našoj sredini.

            Tako su učenici nižih razreda, misleći na teške uvjete života i školovanja svojih vršnjaka u afričkoj državi Burkini Faso, donijeli u školu i pod odmorima prodavali dio svojih igračaka i slikovnica koje im više ne trebaju. Kupovali su učenici svih razreda, učiteljice i učitelji, ravnateljica i ostalo osoblje škole. U takve humanitarne akcije uvijek se svi rado uključimo jer volimo pomagati drugima, pa se tako do kraja dana skupilo oko 475.00 kn. Prodale su se sve igračke i druge sitnice, a djecu je ponovo okupila plemenita svrha – dati nešto svoje i uložiti trud radi dobrobiti drugoga.

            Za vrijeme nastave tog su dana satovi vjeronauka bili potpuno posvećeni djeci u Africi kroz razgovor o njima, rješavanjem radne bilježnice koja je poslana svakom učeniku u sklopu programa „Škole za Afriku“, te igranjem raznih igara koje su također ponuđene u radnim bilježnicama. Doista smo uživali u igri i druženju, a fotografije sa satova dovoljno govore same za sebe...

            Slijedeću akciju prikupljanja sredstava pripremaju učenici viših razreda u vremenu došašća kada će vrijedne ruke mama i baka, zajedno s njihovima, pripremiti i prodavati kolačiće. Može li priprema za Božić biti ljepša od toga da radimo dobra djela i imamo veliko srce za druge?

                                                             Vjeroučiteljica: Kristina KožićPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Tibor Martan   datum: 8. 11. 2016.
preskoči na navigaciju