preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

Dani kruha-Dani zahvalnosti za plodove zemlje

U subotu, 15. rujna učenice šestog razreda naše škole Marija Zidarić, Viktorija Pavliček i Mihaela Miklečić zajedno s voditeljicom projektne grupe Alenkom Trtinjak i voditeljem UZ Zlatkom Rusanom sudjelovale su na Županijskoj smotri Dani kruha-Dani zahvalnosti za plodove zemlje.


Smotra se održala na prostoru Franjevačkog trga u prijepodnevnim satima, a uz našu školu još  su sudjelovale 34 škole Varaždinske županije. 

Nakon svečane Mise zahvale u katedrali, gdje su naše učenice prinesle dar kruha, program se odvijao na već spomenutom trgu. 

Prvo su učenici škole domaćina, OŠ Svibovec, prigodnim programom započeli svečanost Dana kruha. Ocjenjivačka je komisija obilazila štandove i bodovala prikazano, a  građani  su mogli kušati  izložene delicije od kruha i peciva, kolača i tjestenine do plodova vrtova, vinograda i voćnjaka - domaće i pripremljeno, najčešće, na tradicionalan način.

Domaćin naredne smotre Dani kruha-Dani zahvalnosti za plodove zemlje  bit će Osnovna škola Vinica.

Zahvaljujemo svim roditeljima koji su nam pomogli u organizaciji smotre kao i obitelji Tukša za prekrasan kruh kojeg smo darovali biskupu.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Zlatko Rusan   datum: 18. 10. 2016.
preskoči na navigaciju