preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

Međunarodni dan djeteta


Dječji tjedan 2016.

Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana. Ove godine počinje u ponedjeljak, 3. listopada 2016., a završava u nedjelju, 9. listopada 2016.

Trajni ciljevi Dječjeg tjedna su: usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, organizirati posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu tijekom trajanja Dječjeg tjedna, pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece, poticati volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom te aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire.

Učenici nižih razreda naše škole sa svojim razrednim učiteljicama aktivno su se uključili u obilježavanje Dječjeg tjedana. Učenici će znanja o Dječjim pravima i obavezama stjecati kroz likovne, dramske, glazbene i literarne radionice, a pomoći će i vršnjacima u dalekoj Africi prikupljanjem novčanih sredstava za poboljšanje njihovog školovanja kroz organiziranje prigodnog Sajma igračaka.  Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Tibor Martan   datum: 4. 10. 2016.
preskoči na navigaciju